PENAJA RASMI.....!

KAWAN-KAWAN SAYA

Wednesday, August 10, 2011

MC dan Hospital...

Assalamualaikum...dah seminggu aku tidak meng-update apa-apa kat sini..malas mengusai diri..di bulan puasa ni la byk betul keje nak dibuat...kadang-kala tu buat-buat jer byk keje..hihi..jgn marah boss..

Semlm aku tak keje ...dpt MC..sebab semlm pegi ke hospital utk yearly check-up utk tyroid..selepas buat ultra-sound..Alhamdulillah semuanya OK..kandungan darah utk T3 pun OK...tiada tumbesaran pd tyroid..saiz sama seperti pada tahun 2007 dulu..

Dalam doktor duk sibuk bagi penerangan psl tyroid aku ni..hihi...sempat lagi aku mencelah dengan menanya soalan bonus sape suh doktor tu baik dan peramah sgt..'kenapa la berat badan sy ni tak naik-naik doktor?' hahaha...boleh lak doktor tu ckp 'OK la tu berat tak naik..awk boleh je makan byk-byk'... uwawawawawa...masalahnya drp sekolah menengah sampai umur 30 tahun pun berat hanya 40kg shj...maintain maaaa...org ckp aku ni bdk sekolah...

Doktor tersengih jer dan bgtau itu mmg normal bg pesakit tyroid yang metabolisme-nya tinggi...ermmmm..nasib baik aku dikatakan normal...tp aku telah mintak dgn doktor utk buat pemeriksaan darah utk kencing manis dan juga kolestrol...mana la tau..asyik makan byk berat tak naik takut ada penyakit terselindung lak kan...so semlm kul 4ptg aku pegi balik ke hospital utk ambik darah..terima kasih pada nurse yang ambik darah dengan baik sekali...kalau tak boleh lebam tangan kalau tak elok cara cucuk jarum tu...

Terima kasih juga buat doktor yang bertugas pagi di bilik 45 Surgery Clinic semlm..doktor mmg baik dan peramah..senang berurusan dan sy suka dengan cara penyampaian doktor terhadap pesakit..hihihi...

Nota Kaki : Bukannya suka sgt gi hospital tapi sgt gumbira bila dpt MC...wiiiiiiiiii..


4 comments:

  1. lega beb, aku baca entry nih....takde ape kan berita yg membimbangkan pasal tiroid ko tu....patot la lame tak update blog, bz n MC upenye dia....ko gi Hosp. Putrajaya ke?

    ReplyDelete
  2. emme:aku mls je nk update..hihi..yup..aku gi hospital putrajaya..

    ReplyDelete
  3. silah:mmg serius..kalau tak caya..jom skrg kita gi timbang..hihi

    ReplyDelete

Popular Posts