PENAJA RASMI.....!

KAWAN-KAWAN SAYA

Tuesday, July 31, 2012

Aku sibuk....

Assalamualaikum...

Sebelum raya ni rasanya aku akan sibuk memanjang...daripada last week lagi duk sibuk dengan Pertandingan Rural Business Challenge (RBC)..kena jaga panggilan telefon dan juga kaunter...dalam seminggu hanya ada sehari shj masa untuk berada di meja sendiri...so nak update blog mmg xsempat...

Hari sabtu last week..pepagi lagi aku dah keluar gi KL...main objective adalah nak ke kedai Lovely Beads , Pertama Kompleks utk borong manik dan lace utk baju-baju customers yang mana perlu dijahit sebelum raya...barang-barang byk yg dah abis..so mmg kena membeli..kalau tak..menangis la customers yang dah antar baju-baju raya diorng tu...hihihi...

KL mmg jem and pack betul...beli barang kejap jer...kejap ke kalau duk 3-4jam dlm kedai Michele tu..hahaha...kedai manik pun penuh dengan orang ramai..maklum ler masing-masing sibuk nak beli manik utk dijahit pada baju raya...huhuhu...aku singgah Chow Kit jap...ingatnya nak beli baju melayu utk adik-adik..ermmmm..mmg xde yang menarik langsung..pastu mahal lak...kalau tahun lepas..harga baju melayu sepasang hanya RM49.9m tp sekarang ni RM69.90 dan RM85..itupun kain mmg yang jenis keras..lastly decide xpayah beli jela...

Then..kul 4petang aku menuju ke Shah Alam...melawat kawan aku dan berbuka di rumah beliau...walaupun menu ringkas je sbb last minit punya planning...hihihi..namun Alhamdulillah sedap dan dapat berbuka dengan kenyang...terima kasih Arlina kerana sudi melayan kehadiran aku...hahaha...lain kali kita buat makan-makan lagi tau...

Sampai umah dah kul 10malam...hari yang sgt panjang dan penuh dengan aktiviti...hihihi..

Pada hari Ahad lak..kul 12 tengahari aku kuar sbb nak gi bengkel kete...semalam masa kat KL tu air-cond lak tetiba buat hal...mcm abis gas je...ermmm...pastu leh lak bengkel tu suruh servis air-cond dengan harga hampir RM300...nak topup gas pun RM50...apa???mahalnya...terkejut aku...padahal kete aku baru je 2tahun setengah...gi keje balik keje jer...xde pun jalan jauh...xkan air-cond dah rosak kan...xleh jadi ni..kena cari kedai lain...

Aku gi Dengkil...kedai baiki aircond kete tutup lak..so gi la tgk kedai ikan..kalau dah masuk kedai ikan ..mmg ada jela yang nak dibeli...haha..last-last abis gak duit beli batu-batu 10kg utk akuarium...no regret okey...sape suh gi kedai ikan....

Lepas tu aku pergi ke pasar borong selangor...beli ikan dan sayur utk stok seminggu ni..at least dalam peti ais ada stok utk masak berbuka dan sahur...kalau hari keje susah skit nak ke pasar...xsempat nk masak nnt...pasar pun jauh...so menu berbuka pada petang tu ialah tomyam udang dan telur dadar...huhu

Semalam..Isnin..gi kedai kete utk baiki aircond kat Dengkil tu..pomen tu suruh topup gas dulu..harga RM35 shj..murah kan...pastu kalau gas tetiba abis..baru lah kena servis takut ada bocor...itupun hanya RM250..ermmm...inipun nasib kalau pakai kete kan...ada duit skit jer dalam bank..mula la panas nk kena kuar utk itu ini...xleh duk lama-lama skit...bersabar jela...

Wah..panjang lak entri kali ni...huhuhu...semalam sempat bergambar dengan Car Farish yang dtg melawat  beliau akan shooting video utk RBC ...nnt aku upload okey....

Aku jaga kaunter penerimaan RBC hari ni..okey bye..


2 comments:

  1. Salam, hi. Selamat berpuasa. Jemput singgah my blog. Visit Korea 2012.

    ReplyDelete
  2. Salam Roz, kuingatkan , ku je yg bz, hehehe.. tapi aku de je kat tempat, kat kaunter takleh update blog ek, hehehe. .okey2 la..ape pun... aku tau la ko bz keje, risau gak, tak update2, senyap je.. hehehe.. mane tau sakit ke kan... okey takecare! kje elok2 au!

    ReplyDelete

Popular Posts