PENAJA RASMI.....!

KAWAN-KAWAN SAYA

Thursday, April 15, 2010

Org yg mencintai mu....

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Dia juga tidak mengharap cintanya di balas. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamusatu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidakperduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadiimpiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hatidan matanya kamu selalu yang terbaik walaupun mungkin kamu merasaberat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yangkamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selalmat pagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeda,tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlisyang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkanselamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yangdia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudahmelupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dansaat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisaberulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yangkamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernahmengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapabanyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemarankamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apakgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminatikesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema,atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untukbertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, pedulitentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bilaujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yangmungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barangitu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedangbercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telahmenggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu daningin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasamemberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang bolehmembawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benartakut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripadaseperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGALseperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamudi tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedangmemikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu danmelakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamumengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maafdan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akanmengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh didunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidakpernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar manapermintaan mu.

20]Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasisebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamuwalaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamumenjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksimenolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu,walaupun hal itu membunuh hatinya..

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatandia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencariorang lain.
Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts